top of page
Algunes de les jornades i Activitats d'aquest any són :

Sortides de camp , posar caixes niu al centre de CATUAV i fer el seguiment, comprovar la vegetació i fauna de ribera.

 

Conferències : Moianesencs Voltant pel Món

 

Exposició de Bolets durant la tardor

 

Gestions per preservar les zones PEIN del Moianès

 

 

 

 

És molt important remarcar que el Fanal és el grup ecologista que defensa tota la comarca del Moianès , tots els 10 pobles i les seves singularitats formen un espai natural d'interès únic i gran bellesa paisatgística, que hem de mirar de preservar i millorar. 

Sembla que va ser ahir i ja fa més de 30 anys que un grup de gent preocupada pel medi ambient, que volíem un model de societat i de poble diferent, vam fundar el grup cultural i ecologista El Fanal.

Els primers anys van ser plens d'una activitat frenètica,però hi vam posar molta il.lusió i moltes ganes.Teníem un projecte i el volíem tirar endavant.

Vàrem trobar suport en diverses institucions i amb moltes persones que ,a títol individual o col.lectiu ,van col.laborar amb nosaltres per fer realitat el nostre projecte - a totes aquestes persones des d'aquí el hi volem donar les gràcies-.Però també vàrem trobar molts obstacles i impediments en determinats temes.

Ara, després de tants anys de feina altruista i desinteressada, potser ha arribat l'hora de fer balanç de la nostra tasca al Moianès.

Per uns , El fanal és aquell grup que sempre protesta i incòrdia .Per altres, són aquella gent que es preucupen i defensen el medi ambient .

Per nosaltres ,la gent que hem tirat endavant aquest somni,El fanal ha estat moltes coses més: ha estat un punt de trobada de persones preocupades per un demà millor , un lloc on sabíem que no ens aborriríem mai perquè sempre hi havia quelcom a fer , una eina molt útil per defensar el medi ambient del Moianès i de Catalunya , una escola per aquells que teníem iniciatives en el camp de l'estudi de la natura , un lloc on trobar companys i amics...

Durant aquests anys s'han fet moltes coses per salvaguardar el nostre patrimoni natural i per oferir activitats lúdiques alternatives.

Però encara ara, la gent que no ens coneix gaire , veu el fanal com un grup tancat on hi ha gent que protesta per coses inútils.Encara ara , després de quasi 30 anys, les agressions al medi ambient Moianès continuen...Això ens demostra que encara tenim molta feina a fer , que encara no s'ha acabat la nostra tasca ,que ens calen noves energies i nova gent per tirar endavant el nostre projecte.

Si tens les mateixes inquietuds que nosaltres , si estimes la natura i vols col.laborar en la seva protecció , ajuda'ns . Vine al Fanal !!!.

 

 

Història

La Nostra Història, Què Som ? i Què fem?

Et convidem que ens vinguis a veure en persona...

ens agradaria molt que participèssis de forma activa amb totes les activitats que fem durant l'any , ja sigui a les reunions, sortides de camp per conèixer la natura, reivindicatives, conferències ,exposicions ,etc... i també que aportis idees noves o coses que t'agradaria fer ......

bottom of page